MOYA: Nowa stacja w Poznaniu
Stacja znajduje się przy ul. Obornickiej, nieopodal osiedli Podolany i Piątkowo. Oferuje nie tylko najwyższej jakości paliwa, lecz także dysponuje rozbudowanym konceptem gastronomicznym Pizza & Caffe MOYA.

Stacja jest czynna całą dobę. Została dostosowana do kierowców samochodów osobowych i ciężarowych. Można zatankować na niej wszystkie rodzaje paliwa dostępne w ofercie MOYA: benzynę 95, 98, olej napędowy standardowy i wzbogaconą wersję ON MOYA Power, a także LPG. Użytkownicy diesli mogą skorzystać z płynu AdBlue, a specjalnie dla pojazdów ciężarowych przygotowano dystrybutor z szybkim wlewem oleju napędowego. Na klientów czeka dobrze zaopatrzony sklep z artykułami spożywczymi i motoryzacyjnymi.
– Nowy obiekt jest pierwszym w Poznaniu, a dwudziestym siódmym w Wielkopolsce. Jesteśmy wyraźnie widoczni przy drogach lokalnych, w mniejszych miejscowościach. Naszym celem jest zaznaczenie obecności także w większych ośrodkach. Poznań to kolejne z dużych polskich miast, w których można zatankować pod szyldem MOYA. Cieszymy się, że możemy zaprezentować naszą ofertę także mieszkańcom stolicy Wielkopolski, tym bardziej, że obiekt w Poznaniu jest 250. stacją w naszej sieci – mówi Filip Puchalski, dyrektor operacyjny ds. sieci stacji paliw MOYA i członek zarządu Anwim S.A.
Głównym wyróżnikiem obiektu w Poznaniu jest bistro Pizza & Caffe MOYA. Można w nim zjeść nie tylko hot-dogi, zapiekanki, kanapki czy napić się kawy i herbaty. Menu zostało rozszerzone o pieczone na miejscu pizzy w sześciu wariantach smakowych, zestawy obiadowe: pierogi z pieca – z mięsem lub ruskie, stripsy z kurczaka lub filety z dorsza w zestawie z frytkami. Wszystkie warianty pizzy dostępne są w cenie 20 zł.
– Koncept Caffe MOYA jest miejscem znanym i lubianym przez podróżnych. Chcemy jednak naszym klientom dać coś więcej, dlatego rozszerzamy menu w niektórych naszych punktach gastronomicznych o świeże, przygotowywane na miejscu produkty. W Pizza & Caffe MOYA dostępnych jest aż sześć wariantów pizzy, którą można zjeść na miejscu w specjalnie wydzielonej części restauracyjnej lub zabrać na wynos. Pizza wypiekana jest przez całą dobę. Danie można również zamówić telefonicznie i odebrać o wyznaczonej porze. Pizza sprzedawana jest też na kawałki. Podróżni także chcą mieć możliwość spożycia dobrych jakościowo i smacznych posiłków. Nasz koncept gastronomiczny rozwijamy w trosce o ich dobre samopoczucie – dodaje Filip Puchalski.
Dodatkowym wyróżnikiem oferty nowej stacji są również słodkie artykuły: brownie, muffiny czekoladowe oraz wypiekane na miejscu rogale o smakach malinowym i czekoladowym. Na stacji dostępna jest także kolektura LOTTO. Jest to kolejny obiekt o standardzie premium w sieci MOYA.
(s)
Fot. Moya